Mahbuba Çay Saklamanın Püf Noktaları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Ağustos 2021, Cumartesi
Mahbuba Çay Saklamanın Püf Noktaları
Mahbuba Çayınızı Muhafaza ederken Dikkat edilmesi gereken en önemli 5 Etken. Mahbuba Çayı İlk günkü aromasını ve tadını korumumak için aşağıdaki 5 önemli püf noktasına dikkat edelim.
Mahbuba Çay Saklamanın Püf Noktaları

Mahbuba Çayınızı Muhafaza ederken Dikkat edilmesi gereken en önemli 5 Etken. Mahbuba Çayı İlk günkü aromasını ve tadını korumumak için aşağıdaki 5 önemli püf noktasına dikkat edelim.

Mahbuba Çay Saklamanın Püf Noktaları

Güne başlarken, iş molasında, ev ziyaretlerinde veya toplantılarda… Nerede olursa olsun hayır denilemeyen çay, kısa hayatımızın en sıcak dostlarından biri. Peki bunca sevdiğimiz çay saklamanın püf noktaları nedir? İçmesi ayrı, hazırlaması değişik bir ritüel olan çay hayatımızın o kadar içerisinde ki onsuz başlanan bir kahvaltı bile anlamsızlaşabiliyor. Önemi bu denli büyük olan çayı saklanmanın da kendisine has bazı püf noktaları var. Bu küçük ama hassas noktalara dikkat ettiğiniz zaman çayınızı uzun süre muhafaza edebilir, lezzetini ve tadını koruyabilirsiniz.

1 .Mahbuba Çayı  Havadan Uzak Tutun

Çayı doğru bir biçimde saklamanın ilk şartı havadan uzak tutmak. Mahbuba Çayın yaprakları hava ile temas etmeye devam ettiği sürece oksidasyon sürecine de devam eder. Oksidasyon uzun sürede çayın biyolojik değişikliğine devam etmesine ve kendisine yok etmesine sebebiyet verir. Mahbuba Çayınızın tadını, kokusunu ve niteliğini kaybetmemek için olabildiğince kapalı bir ortamda korumaya özen göstermelisiniz.

2 . Mahbuba Çayınızı Isıdan Uzak Tutun

Isı da aynı Hava gibi çayın oksidasyon sürecini devam ettirmesine ve özelliklerini kaybetmesine yol açar. Özellikle yeşil çay, sarı çay gibi bazı çay türlerini ısıdan uzak tutmak için soğutucularda saklayabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gerekli olan bir diğer nokta soğutucuda sakladığınız çayı oda sıcaklığına gelmeden ambalajından çıkarmamalısınız.

3 . MahbubaÇayınızı Kokudan Uzak Tutun

Mahbuba Çayınızı saklamanın püf noktalarından bir diğeri kokudan uzak tutmak. Çünkü Mahbuba çayın yaprakları saklanıldığı ortamda bulunun tüm kokuları çekerek, içerisine hapseder. Özellikle kuvvetli kokuların yer aldığı bir ortamda yer alıyorsa bu durum çayın kokusunu olumsuz yönde etkileyerek  Mahbuba çayın verimini düşürecektir. Mahbuba Çayınızı farklı ve ağır kokuların bulunduğu ortamda saklamamak onu korumak için yeterli bir önlem olacaktır.

4 . Mahbuba Çayınızı Nemden Uzak Tutun

Nem de diğer etkenler gibi çayın aromasını ve niteliğini bozan şeylerden biri. Mahbuba Çayınızı nemli bir ortamda sakladığınızda kısa bir süre içinde tüm aromasını kaybedecektir. Bunun için Mahbuba Çayımızı Nemli ortamlardan Uzak tutun.

5 . Mahbuba Çayınızı Işıktan Uzak Tutun

Güneş ışığı çay ile uzun süre temas halinde olduğunda tadında ve yapısında deformasyonlara yol açar. Çayınız güneşe maruz kaldığında tadı metalikleşecek, aroması bozularak ağzınızda kötü bir tat bırakacaktır. Mahbuba Çayınızı uzun süre saklamak istiyorsanız güneş ışığı almadığı bir ortamda saklamalısınız.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın 05453605520